Låste frambein vs låste bakbein i avstandskommandering del 2

Jeg fortsetter tråden om avstandskommandering. Hva gir mest trekk? Hundens naturlige bevegelser?

Hva gir mest trekk?
Det som gir mest trekk er dårlig utførte øvelser, uansett hvilken øvelse det er snakk om. Når man står på noen meters avstand synes jeg det er enklere å se om hunden holder frambeina låst i alle skiftene, og litt vanskeligere å se om den holder bakbeina låst. Det er derimot ikke et argument mot låste frambein. Om hunden ikke holder på kriteriet med låste ben i alle skiftene, så må man hjem å trene de bedre, uansett om man har låste frambein eller bakbein.

Jeg har også hørt at det vil bli trekk for skiftet fra sitt til dekk med låste frambein fordi hunden må innom stå på vei til dekk. Og ja, noen hunder er innom stå på vei til dekk, men det betyr ikke at alle er det. Det er fint mulig å trene hunden til gjøre skiftet direkte fra sitt til dekk.
Det er selvfølgelig dommeren som dømmer, men jeg synes hvertfall ikke Cobra er innom stå i skiftene her. Her har jeg også klippet i filmen og justert ned til 10% hastighet for å gjøre det enklere å se.

Hunden min har mer naturlig bevegelser for låste frambein enn låste bakbein (eller motsatt)..
Jeg har sjelden sett noen hunder som har mer naturlig det ene enn det andre i alle skiftene. Stort sett velger hundene bevegelser som tar de nærmere fører. Fra sitt til dekk kan det ofte ligne på låste bakbein, mens fra stå til sitt gjerne ligner mest på låste frambein.

Man trenger jo strengt talt ikke velge heller, man kan lære inn begge deler og sette på forskjellig kommando på de forskjellige skiftene med forskjellige teknikker. Det er bare styrketrening!

Hva er dine spørsmål til dette temaet? Eller har du møtt noen påstander du gjerne vil høre tanker om? Fyr løs!

Har du lyst til å begynne lære inn eller forbedre avstandskommandering med din hund? Da er mitt helt nye bakpartskontroll-kurs et bra sted å starte. Enten man vil jobbe med låste frambein, låste bakbein eller ikke helt vet enda så trenger hunden blant annet god bakpartskontroll for å kunne utføre skiftene på en bra måte. Den trenger også god styrke, stabilitet og kjernemuskulatur og det inngår selvfølgelig også i dette kurset. Nysgjerrig? Mer informasjon og påmelding finner du her 👇
Bakpartskontroll – fra babysteps til perfeksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.