Puppycamp for lydighetshunden 15-16 juli

Bli med på 2 dager spekket med lek, lydighet og valper i skjønn forening! Har du hørt ordtaket “tidlig krøkes som god krok skal bli”? Dette stemmer på en prikk for lydighetshunden også! Derfor har vi satt av to fulle dager til å virkelig gi den kommende stjernen en god start!

På dette kurset fyller vi på med en masse gode verktøy i verktøykassa vår. 

Vi ser på:

Lek og belønningsutvikling
Det er viktig å ha et bredt spekter av ulike former for belønning å ty til! Gode rutiner, enkle regler, men viktigst av alt: ha det GØY sammen med valpen din. Finn ut av hva valpen din virkelig elsker å jobbe for! 

Utgangsstilling og fri ved fot
Noe av det en hund gjør mest i løpet av et lydighetsprogram er å komme inn i utgangsstilling og sitte der og vente. Eller den skal gå ved din venstre side, enten i en transport, under en øvelse eller som egen øvelse. Vi har fokus på at det skal være en morsom og givende aktivitet for hunden din å ty til. På tross av at det skal være morsomt for hunden skal den også gjennomføre med presisjon og konsentrasjon. Ja takk, begge deler!

Apport
Apportering er et viktig element som ofte kan medføre en del utfordringer å få på plass. Vi legger grunnen for å få en hund som griper med god teknikk og holder apporten med et fast og sikkert grep hele veien inn i utgangsstilling og avleverer med et hurtig slipp på kommando. Vi legger opp til en god start og sørger for spennende utfordringer tilpasset valpens nivå. 

Stå, dekk og sitt!
Disse posisjonene går igjen i mange forskjellige varianter gjennom et lydighetsprogram. Hva vektlegger vi med valpen? Vi jobber med ulike elementer som f.eks  hvordan forebygge senere utfordringer, bygge et godt grunnlag, lære hunden god teknikk for å unngå skader og holde posisjonen/vente. 

Fart og aktivitetsnivå
I et lydighetsprogram skal hunden veksle mellom høy fart og dyp konsentrasjon. Hvordan arbeider vi best med valpen for å få hunden til å ta i, og i neste øyeblikk slå om og rolig gjennomføre et søk eller holde en apport med et fast grep uten å tygge.  

Valpekjeder og utholdenhet
Men det er jo bare en valp? De skal jo ikke gå kjeder!
– Joda, det kan og bør de! Vi tilpasser etter valpens nivå og ser på hvordan man kan starte med kjeder tidlig så vi beholder glede og interesse for å jobbe sammen med deg. Bygg en kjedemaskin som elsker å jobbe over tid! Vi ser også på andre viktige ting man kan gjøre for å bygge utholdenhet allerede fra tidlig alder.

Forstyrrelser og selvkontroll
Enhver hund som skal prestere i en sport må takle mange forskjellige forstyrrelser og fristelser. Jobb med konkrete øvelser, få spennende tips og triks for å lære din hund riktig fokus i møte med en fristende verden!

15-16 juli – Kl 10:00
Begrenset antall deltagere!
Hvor: Stor bane i Andebu, Vestfold
Påmelding er økonomisk bindende.
Har du spørsmål ta kontakt på j_og_b@hotmail.com
Deltager: 2000,- per ekvipage
Observatør: 1000,-

Kjøpsbetingelser for påmelding til våre kurs/arrangementer. 

Puppycamp 15-16 juli