Cobra lærer hvordan shaping fungerer

Det er veldig mange grunnferdigheter en valp må lære seg, og for mine hunder er dette det første de må lære seg:

  • Å være i bur (det er nødvendig både i bilen og på stevner).
  • Å vente på tur (med 3 hunder er det viktig at de klarer å koble av og vente til det blir deres tur).
  • Håndtarget (kan brukes til innlæring av veldig mange forskjellige ferdigheter).
  • Veksle mellom lek og godbiter
  • Bytte mellom leker

Jeg ønsker å lære henne å være på teppet (sitte eller ligge) mens jeg trener det andre. Jeg bruker teppet fordi det gir henne et tydelig bilde av hvor jeg ønsker at hun skal være og jeg har jo alltid vetbed med meg i bilen.

Her lærer hun samtidig hva som skjer når hun feiler, absolutt ingenting, bortsett fra at hun får en ny sjanse.

Jeg øker kriteriene kjapt og bruker Lexie til å gjøre ubetydelige ting, så Cobra kan få trent på å holde seg på teppet mens de andre trener.

Og selv om hun her har fått endel godbiter så var det ingen problem henge på i leken.

Håndtarget er noe jeg lærer valper tidlig, ikke bare er det enkelt å lære inn når hunden fortsatt holder på å lære hvordan shaping fungerer, men det er også en nyttig ferdighet å ha med seg videre. For Cobra sin del er det blant annet første steg på veien til å lære seg nesedytt til bruk på vippa i agility.

En annen viktig grunnferdighet å lære valpen er å kunne veksle mellom lek og godbiter. Med Cobra har jeg nesten ikke trengt å trene på dette.
Jeg besøkte henne når hun var 6 uker og lekte endel med henne da. Når hun kom hjem 8 uker gammel så var det også mye lek som sto i fokus, så selv om hun har fått noen godbiter så har hun ingen problemer med å bytte til leker 😀

Det er også viktig å kunne bytte leker, det er første steg på veien til å lære inn både lekekommando og slippkommando.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.