Dag 2 Vålerbanen

Nå gikk det ikke like bra, Bonus var tydelig sliten etter lørdagen. Ikke bare gikk hun sitt første stevne, men etterpå dro vi sammen med Nina til en fin plass ved en elv for å bade hundene. Det var mine 3 og Jack Russel Terrieren Kelly som vi passer nå og Nina sine 6 hunder. Og med 10 så badeglade hunder ble det mye liv og røre.
Når vi kom tilbake til Nina lot jeg Bonus være sammen med de andre, så hun lekte og brukte mye energi her også.
Det positive er at jeg har lært at lykkepille-hunden også kan gå tom for energi, så neste gang hun skal gå dobbeltstevne er det kun hvile som gjelder etter dag 1.

Tannvisning:
Hun sitter fint og sjekker bare om dommeren har noe i hånden til henne, men uten å flytte seg.
Karakter: 10

Fellesdekk:
Hun legger seg fint, men etter ca 20 sek blir hun litt urolig. Da vrir jeg venstre hånd slik at hun ser håndflaten min (som i omvendt lokking) og få en påminnelse om at hun skal bli liggende og jeg føler at det hjelper. Dommeren så også dette og kommenterte det, men jeg fikk ikke trekk for det.
Det var også en hund som reiste seg i denne dekken og gikk litt mot fører før den satte seg for deretter å bli hentet av fører. Bonus kikket mye på det som skjedde der, men ble liggende og det er jeg veldig fornøyd med, det er tross alt bare 12 dager siden hun ble jaget opp av en dekk av 2 hunder som kom bort til henne.
Karakter: 10

Lineføring:
Jeg merker at hun er tyngre å gå med i dag, henger ikke så godt med og mister litt posisjon.
Karakter: 6,5

Dekk fra holdt:
Snuser litt og får dekk for det som dommeren kaller et ukorrekt oppsitt. Han mener da at hun fra dekk kommer opp i stå for deretter å sette seg, og han mener at hun må mer direkte opp fra dekk til sitt og ikke innom stå. Hun hadde høyere tempo i vekslingene før, men da også mer bevegelse i forlabbene, jeg tror det går sakte nå fordi hun konsentrerer seg veldig om å holde forlabbene i ro og at farten kommer når hun blir tryggere på oppgaven. Jeg fikk heller ingen kommentarer på det hverken fra dommerelev eller dommer dagen før, så jeg legger ikke så stor vekt på akkurat det.
Karakter: 8

Innkalling:
Nøler litt når jeg kaller inn, løper å kikker på andre ting, så får en liten bue, og begynner å snuse før hun når meg så jeg legger på en ekstra kommando for å få henne inn.
Karakter: 6

Stå under marsj: 
Samme som dagen før, stopper litt sent etter kommando.
Karakter: 8

Hinder:
Hun er tydelig sliten nå, sliter med å få henne på plass og ender med at hun løper rundt.
Karakter: 0

Avstand:
Her velger jeg å stille meg opp litt lenger bak enn han anviser, og får heldigvis ingen kommentar fra dommer på det. Der han egentlig viser er det mye ugress som står opp litt her og der og Bonus er jo veldig glad i å nappe sånt, så fikk satt henne på en flekk med bedre gress 🙂
I oppsittet er det litt bevegelse i forlabbene og dommer snakker også her om ukorrekt oppsitt. Han mener i tillegg at jeg stiller meg for langt fram når jeg skal ha henne opp i utgangsstilling, det er jeg ikke enig i. Jeg synes oppsittet til utgangsstilling her er nesten perfekt, bare en liten bevegelse i høyre forlabb.
Karakter: 9

Helhet:
Hun bar tydelig preg av å være sliten og ikke helt med i dag og får derfor litt trekk i helhet.
Karakter: 7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.