Innlæring av stå – del 1

Denne metoden bruker jeg både til innlæring av stå under marsj og innkalling med stå.
Målet er  å låse frembeina på kommando, uavhengig av posisjon.

Til å begynne med lærer vi inn hoppstå for å få henne til å skjønne at det er forbeina dette dreier seg om og at de skal låses når de treffer bakken, da er det ikke lov å flytte de.
Hoppstå shaper jeg inn først, deretter legger jeg på kommando.

Paralellt med shaping av hoppstå jobber vi mye med å fryse i posisjon. Dette er nyttig når jeg senere skal sette det sammen så hun tilbyr en hoppstå med deretter å fryse i posisjon.

Her dytter jeg også litt forsiktig på kroppen for å få henne til å stramme musklene og jobbe med kjernemuskulaturen og bli bevisst på å ikke flytte på seg.

Her er det selvfølgelig mye belønninger å hente og om hun flytter på labbene så flytter jeg de bare tilbake der de sto, dytter litt mer på henne og belønner for å ikke flytte seg.
Det er viktig å ikke gjøre det for vanskelig, men heller sørge for at hun lykkes og år mange belønninger, da kan man gradvis øke kriteriene og hunden jobber hardere for å få belønningen.

Etterhvert legger jeg også på kommando.

Dette skal jo etterhvert bli både til en innkalling og en stå under marsj og derfor er jeg nøye med å variere min posisjon også under innlæringen slik at det ikke blir noe problem å overføre dette til andre posisjoner senere.

Når jeg belønner dette bruker jeg omvendt lokking for å påminne om å fryse i posisjon.

6 kommentarer om “Innlæring av stå – del 1

  1. hei Camila . Tar du imot noen treningstimer. Jeg kunne tenkt meg litt hjelp til god Innlæring på Valp… Klem fra Mona

  2. ble sittende og se igjennom disse videoene i går og jeg må vell si det samme som Lill-Iren; takk for inspirasjon.
    Det var lenge planen å begynne på denne metoden med Hippie, men viste ikke helt hvordan jeg skulle fullføre den så da ble det aldri det. Jeg er fr all del ikke fornøyd med Hippie sitt ståmoment og derfor begynte jeg på treningen med dette igjen rett etter å ha sett og analysert dine filmer 🙂 og gjett om det nye lille håper som kommer løpet av året skal få lære det på denne måten! Tusen takk for inspirasjon og jeg sier ikke neitakk til flere slike blogger 😀

    1. Så bra!
      Det kommer flere innlegg som fortsettelse på dette, og jeg jobber også med innlegg om innlæringen av apport dirigering, men det tar nok litt lenger tid fordi jeg her ikke har noen inspirasjon fra andre, bare perfeksjonen i mitt hode, så må prøve meg fram (og sikkert feile litt på veien) før jeg vet akkurat fremgangsmåte. Men det er jo ekstra gøy når det fungerer også da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.