KlikkerINSTRUKTØR Eksamen hos Canis

Forrige helg var vi i Trondheim og på lørdag var det klart for praktisk eksamen.
Vi visste ikke så mye på forhånd, vi visste bare at vi skulle få utdelt en oppgave ca et kvarter før vår tur og at det var en kjede vi skulle jobbe med.

Vår kjede var:
Løpe rundt rød «kjeglevegg» 15 m – stå på halvveien tilbake – dirigering til høyre opp i stol – sitt opp – innkalling.
Sitt opp i stolen ble fjernet etterhvert da den måtte jobbes litt mer med, jeg var godt igang, men det var viktigere med kjedingen.
Innkallingen avsluttes rett i leke.

Jeg begynte med å la henne gå frivillig rundt stol, hun har aldri gått rundt noe så stort som den røde veggen, så tenkte det var greit å påminne henne om «gå rundt stol» først.
Deretter legger jeg til veggen, mens stolen fortsatt er der, også fjerner jeg stolen etterhvert.
Jeg øker avstanden gradvis til å begynne med, deretter med 2-3 meter når jeg er rimelig sikker på at hun vil gå rundt alikevel.

Så jobber jeg litt med innkalling med stå, velger å gå helt tilbake til baklengsmarsj med stå, for deretter å øke vanskelighetsgraden kjapt.

Når jeg begynner med å kommandere henne til stolen så prøver jeg først å stille henne opp slik hun kommer til å stå etter innkallingen, men det skjønte hun ikke, men hun har heller aldri løpt til stolen fra en sånn posisjon, jeg har pleid å sende henne til stolen, men da er både hun og jeg på vei mot den, så vi måtte gjøre et par enklere rep først, også øke vanskelighetsgraden.
Hun trenger bare et par rep før jeg kan øke avstanden til henne ganske mye.


Det er veldig gøy å se henne jobbe med oppsittet i stolen, det har vi aldri gjort før, og når jeg jeg kommanderer henne så prøver hun virkelig og tenker og tenker.

Jeg kjører noen rep på innkalling fra stol, deretter begynner jeg å baklengskjede en mini-kjede med de 2 siste leddene i kjeden.

Så repeterer jeg et par innkallinger med stå og deretter et par «gå rundt» – som jeg skulle gjort i motsatt rekkefølge.
Deretter kjører vi en mini-kjede med gå rundt og stå på halvveien tilbake.

Så er det tid for å sette sammen hele kjeden.
Først innkalling fra stol.
Så – gå til stol og innkalling.
Deretter – innkalling med stå – gå til stol – innkalling.
(Her blir hun litt usikker når jeg kommanderer til stol, men jeg klarer å ha is i magen og ikke kommandere igjen, hun tenker og løper deretter til stolen. Jeg tror også at det ble litt vanskelig for henne når hun kom for nært meg og da må løpe bakover til stolen og ikke rett til siden).
Jeg prøver samme kjede igjen, jeg gir henne tid nå også, men nå blir jeg nødt til å kommandere henne igjen.
For å gjøre det enklere for henne neste gang så minsker jeg avstanden til meg, men kjører samme kjede. Hun tenker fortsatt litt før hun går til stolen, men velger den mye raskere nå.
Nå kjører vi hele kjeden.
Gå rundt – stå på vei tilbake – sende til stol – innkalling.
Det går fint og vi kjører den en gang til for å dobbeltsjekke.

I utgangspunktet fikk vi 20 minutter, men etter 20 min så får vi beskjed om at vi skulle få 5 min til, vi var godt igang, så jeg var glad for at vi fikk fortsette, og det endte tilslutt på 30 min. Jeg har aldri kjørt så lang økt før, aldri kjørt mer enn 15 min, men det er gøy å se at Bonus fortsatt er på selv om økta blir veldig lang.
Vi tok også et par pauser underveis så hun fikk drikke og slappe av litt i stolen, så pausene og de fleste lekebelønningene er kuttet bort, ellers hadde det blitt veldig mye film.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.