Prosjekt flatdekk!

Jeg skulle selvfølgelig begynt med dette for lenge siden, men det har gått litt i glemmeboka. Uansett, nå er vi hvertfall igang.

Jeg vil ha Bonus i flatdekk i fellesdekken, fordi jeg synes det er lettere å holde på kriteriene da, i vanlig dekk er det litt mer uklart hvilken posisjon hodet skal være i og hvor mye hunden kan vri på hodet før jeg vil justere det? I flat skal hunden ligge med hodet i bakken, på samme punkt hele tiden.

Bonus har kommandoen dekk som betyr en vanlig dekk som jeg bruker i avstanden også skal hun lære ligg som betyr flatdekk.

I begynnelsen jobber jeg fra dekk slik at hun skal lære seg at ligg betyr hodet i bakken i posisjonen dekk, så skal dette jobbes videre med slik at jeg kan kommandere ligg direkte fra sitt og hun smeller ned i flatdekk. Men først må vi jobbe litt mer med bevisstgjøring av kroppen og spesielt mongo-rompa.

I filmen kan man se at når hun legger ned hodet så ligger hun stille med forlabbene, men hun drar kroppen litt fram, og hvis man ser på bakbena så følger de da med denne bevegelsen, som oftest blir hun liggende på samme sted, men etter noen repetisjoner hvor kroppen stadig drar seg litt frem så havner bakbena i en litt ugunstig posisjon, og da ser vi et lite hopp med mongo-rompa.

Jeg tror ikke dette er en bevisst handling, men at det kommer som følge av at hun ikke ligger helt i ro med kroppen, mitt ønske her er å bevisstgjøre henne mer på kroppen slik at det bare er hodet som går opp og ned når vi trener i denne posisjonen. Hvis noen har noen gode forslag om hva som kan gjøres her, så er det bare å hyyyyle ut, jeg har ikke jobbet med dette problemet tidligere, så for min del blir det litt prøve og feile og se hva som fungerer..

 

 

Vi følger med på flere blogger om hundetrening, Lill-Iren legger ofte ut filmer fra treningen, og det er spesielt gøy å følge med dem som også jobber med flatdekk om dagen. Og jaggu ser vi ikke litt mongo-rompe der også 😉

4 kommentarer om “Prosjekt flatdekk!

  1. Spennende:-) I forhold til å holde kroppen mer i ro – eller i en mer fryst posisjon har jeg pleid å dytte litt forsiktig i sidene underveis (og også belønnet for dette).

    1. Ja, det gjør jeg allerede, ser at jeg dytter litt borti henne med tærne innimellom, mongo-rompa kommer ofte når jeg ikke har gjort det på en stund..

  2. Så kjapp hun er, kjempeflnk 🙂 Så lurt å vandre litt rundt henne så hun venner seg til beina litt overalt, det må jeg legge inn i treningen nå 🙂

    1. Ja, hun må jo kunne ta den kommandoen uansett hvor jeg befinner meg, når hun blir sikrere på kommandoen øker jeg avstanden i alle retninger. Kjekt å ha trent på det også, om hun hever hodet når jeg er på lang avstand så vil jeg korrigere henne ned igjen uten å måtte ta et eneste skritt mot henne, om jeg må tilbake til henne for å gi kommando så er det forsterkende for henne..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.