Seppo-kurs

22-23 november var vi på et etterlengtet kurs med Seppo Savikko.
Jeg pratet mye med Seppo under Norwegian Open i 2013 og har ventet på kurset siden den gang, i tillegg var dette det første kurset til Lexie etter operasjonen, mer om det i et eget innlegg.

Jeg var litt spent på formen til Lexie, hun hadde ikke trent agility siden før operasjonen og kun drevet med styrke og kondisjon i opptreningen, men alt har gått bra og vi fikk klarsignal til å trene agility igjen uken før kurset.

I Finland er agility regnet som en sport og de trener på en måte som hele agilitynorge burde ta lærdom av. De trener ikke bare hundene, men også seg selv. De sørger for god oppvarming av både hund OG fører.
Det var dette vi skulle få en smakebit av denne helgen. Den viktige oppvarmingen, få opp pulsen, bli varm i muskulaturen og å gjøre det med riktig teknikk! Her fikk vi noen reale utfordringer med koordinasjonen.

Dag 2 av kurset fikk vi også brukt hundene litt mer.

Seppo var også flink til å se på balanse når vi handlet hund i banen, og det var virkelig nyttig å få tilbakemeldinger på at man hadde god balanse i kroppen når man legger til både handling og hund og ikke bare i øvelsene uten hund!

Et kurs jeg anbefaler alle som driver med agility!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.