Agility i Ølen

Det er ikke alle klubber som er like glad i å la folk komme å gjeste-trene, men når jeg kom til Ølen fikk jeg både være med på agilitytrening med klubben en kveld og bruke området når jeg ville ellers.
Det var et fint, passe stort inngjerdet område og hinderne står ute, så det ble ikke så mye bæring 🙂

Med Bonus har hovedfokus hele tiden ligget på lydighet, men vi har også trent litt på grunnferdigheter i agility innimellom. Denne uken fikk hun derimot trene mer agility enn tidligere, jeg utfordret henne mye på f eks slalom og felt, som hun kan godt alene, men ikke har trent i kombinasjoner tidligere og vi fikk også filmet mye.

Filmene her er fra treningen 26 august
Først trente vi litt hoppteknikk og satte opp en basic grid.

Siden det er lenge siden sist vi trente felt så gjorde vi noen repetisjoner med bare bommen først, deretter var det tunell i hver ende før/etter bommen. Jeg pusher henne også litt i forhold til å stoppe og bli stående på feltet selv om jeg løper videre.

Tilslutt trente vi litt på vippa, den hadde vi ikke trent på siden før sommeren, og hun hadde da kun 2 korte økter på den, så vi begynte på starten igjen, men gikk litt fortere frem enn jeg ville gjort om hun var helt fersk.
Det første steget er bare å lære henne at det er gøy å dunke ned vippa selv.
Jeg bruker foten under vippa for å holde den litt opp, men jeg holder den ikke igjen, dermed er det hennes egen vekt og bevegelse som dunker vippa i bakken og ikke en «falsk» bevegelse som det blir om man holder den igjen for så å føre den ned mot bakken.
Etterhvert som hun blir mer og mer ivrig og jeg stadig øker høyden på vippa, så holder jeg henne litt igjen i halsbåndet slik at jeg får gjort meg klar og hevet vippa før hun hopper på.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.