Hjemme fra Ølen-ferie og debut i kl 2

Etter en fantastisk ferieuke i Ølen er vi nå hjemme igjen. Planen var egentlig å kjøre hjemover i dag, men desverre var ikke Bonus helt i form på lørdag og søndag lå hun bare å sov i stolen sin, så jeg måtte bruke Lexie på kurset istedet. Søndag morgen testet jeg formen til Bonus, men jeg så tydelig at hun ikke var i form. Den normale galskapen var ikke der, hun gjorde det jeg ba om, men ikke noe mer enn det. Hun lekte litt, men ikke som hun pleier, og ville ikke ha godbiter, hverken pølse, fiskepudding eller super-godbitene til Synnøve. Og når jeg tok frem Lexie og trente og lekte med henne så synes hun det var helt greit..
Derfor valgte jeg å begynne på hjemturen i går og se hvor langt vi kom og evt overnatte på veien. Jeg stoppet en gang i timen for å lufte Bonus og sjekke henne litt, og hun virket litt kvikkere for hver gang vi stoppet. Siste gang vi stoppet, like før Kongsberg, begynte hun også å bite i båndet og ville leke.
Når vi kom hjem fikk hun litt vom og hundemat og da spiste hun endelig igjen.
Til frokost i dag fikk hun en halvkilo vom og hundemat og spiste opp alt og hun virker i bedre form igjen nå heldigvis!

Ferieuken i Ølen har gjort godt for min del, jeg trengte virkelig en ferie og å få slappet godt av. Vi har også fått trent endel, både alene og med fantastiske folk. Det er alltid godt å få trent litt i et nytt miljø, men andre folk enn man vanligvis trener med og få nye innspill i treningen.
Bonus fikk også debutert i kl 2 på onsdag.

Fellesdekk:
Her må vi få trent mer med ukjente hunder. Etter at Bonus gikk uoffisielt i kl 1 og to hunder kom løpende bort til henne på fellesdekk har hun begynt å pipe og ligge litt urolig. Hun vet at hun skal ligge der, men synes det er litt skummelt å ligge der med andre hunder, vet jo aldri hva de kan finne på, så her må jeg sørge for at hun får mange gode opplevelser fremover!
Karakter: 7

Fri ved fot:
Jeg synes hun henger mye bedre med her enn på det uoffisielle stevnet, men det er fortsatt mye å gå på og hun detter litt ut av og til, spesielt i temposkiftet fra vanlig marsj til sakte marsj, og helt på slutten av fvf. Derimot er jeg veldig fornøyd med springmarsjen, hun pleier å henge litt bak her, men fulgte bedre med nå. Hun klarte seg også bra når vi skulle gjøre holdt fra springmarsj (trent veldig lite på det) og når vi skulle rett fra holdt til springmarsj igjen.
Karakter: 8

Dekk under marsj:
Hun dekker fint, men så reiser hun seg litt opp igjen.
Karakter: 7

Innkalling med stå:
Det så ut som om hun skulle stoppe, og det pleier hun jo alltid å gjøre, så jeg ble litt tatt på senga når hun ikke stoppet alikevel, og rakk derfor ikke å kommandere på nytt.
Karakter: 0

Stå under marsj:
Hun kunne hatt bedre ståmoment og i tillegg snur hun seg etter meg.
Karakter: 7

Ruta: 
Vi må trene mer på at hun skal stoppe bedre på kommandoen min. Hun løper bra ut mot ruta, men reagerer litt for sent etter min kommando og havner derfor utenfor med begge bakbena. Jeg har ikke dirigert henne så mye på trening, så derfor velger jeg heller å la henne stå der og få 0 og belønne henne slik at hun skal tro at det var perfekt.
Karakter: 0

Apport:
Hun kløner litt i opptaket, men jeg er fornøyd med farten her.
Karakter: 8

Hinder:
Litt uheldige her, vi skulle sende over hinderet og i retning ruta, da blir hun litt forvirret og hopper hinderet, ignorerer min kommando og fortsetter mot ruta, jeg får stoppet henne og kaldt henne tilbake, men hun legger seg på sittkommandoen og kommer forbi hinderet på vei tilbake.
Karakter: 0

Avstand:
Her er hun ikke med i det hele tatt, og jeg må faktisk bruke en dobbeltkommando, det har jeg nesten aldri behøvd på henne, men hun gjennomfører hvertfall.
Karakter: 7,5

Helhet:
Til tross for noen 0’er så skryter dommeren av oss og ser at det bor mye bra i henne selv om vi var litt uheldige denne gangen.
Karakter: 8

Totalt: 106 poeng

Bonus hadde det virkelig gøy i ringen, selv om hun var litt sliten på slutten. Synd det ikke ble filmet mellom øvelsene, hun brukte mye energi her og showet skikkelig og vi fikk tilbakemeldinger både fra dommer og folk utenfor ringen at dette er en kul liten skrue.
Og etter showet i ringen var folk også imponert over av-knappen hennes i stolen 😀

2 kommentarer om “Hjemme fra Ølen-ferie og debut i kl 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.