Bonus lærer feltadferd del 1

Bonus skal etter planen konkurrere i både lydighet og agility og foreløpig så er det lydighet som har fått mest oppmerksomhet.

Men vi har alikevel begynt litt med agility, og da begynte vi med det viktigste av alt, feltadferd. Bonus skal også, som Lexie ha 2 på/2 av. Jeg har jobbet mye med feltene til Lexie og er veldig fornøyd med de, derfor velger jeg også det samme for Bonus.

Oppgaven på feltet er å løpe i full fart over også bråstoppe med forlabbene i bakken og baklabbene på feltet. Mange hunder er ikke engang klar over at det er noe som henger på bak skuldrene, så første punkt er å gjøre de klar over det.

 • Rygge
 • Jeg shaper inn rygging ved å klikke for bevegelse bakover, deretter kaster jeg godbiten langs gulvet mot henne. Ideelt sett skal godbiten stoppe mellom forbena, litt under henne, men det er ikke alltid like lett å treffe. Poenget er uansett at hun ikke får godbit for å komme framover mot meg, men også etter klikket må litt bakover for å få tak i den. Men noen ganger får hun også godbit hos meg, hovedsaklig for å gi henne litt mer plass å rygge på.
 • Rygge opp på noe og bli stående der – del 1
 • Her bruker jeg en lang, bred planke som ikke er høy, men som er lett å treffe når hun rygger og som er litt annerledes å tråkke på enn bare gulvet så hun blir oppmerksom på at det er noe der. Jeg plasserer den også inntil veggen slik at den beveger seg minst mulig.
 • Jeg har jobbet endel med omvendt lokking tidligere og bruker det igjen her for å få henne til å skjønne at oppgaven handler om å bli stående der.
 • Rygge opp på noe å bli stående der – del 2
 • Nå øker jeg høyden, men lar den stå inntil veggen fortsatt. Ellers er kriteriene som i punktet over.
 • Jeg bruker også feilkommandoen hennes hvis hun gjør feil, da sier jeg bare Oi, også begynner vi på nytt igjen.
 • Rygge opp på noe å bli stående der – del 3
 • Nå snur jeg planken slik at den enden hun går opp på tilsvarer ca bredde på balanse og vippe. Ellers har jeg de samme kriteriene som i punktet over.
 • Nå ser jeg også litt på hvilket ben hun setter opp først. Jeg vil ikke at hun kun skal bruke det ene beinet først hele tiden, men at hun kan bruke begge. Dette er også litt styrke- og balansetrening for kjernemuskulaturen.

5 kommentarer om “Bonus lærer feltadferd del 1

 1. Dette er inspirasjon for meg! Jeg skulle gjerne sett de 3 siste videoene også, men de er private står det 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.