Bonus trener avstand

Jeg begynte å planlegge treningen med Bonus en stund før jeg hentet henne, og hadde mange konkrete planer, men akkurat når det kom til avstand bestemte jeg tidlig at jeg ikke skulle legge noen føringer for hverken det ene eller det andre, men heller begynne å trene grunnferdigheter og se hvilke bevegelser som var mest naturlig for Bonus. Alikevel tenkte jeg at det sansynligvis kom til å bli låste bakben.

Lexie har låste bakben så det er det jeg har erfaring med. Det er helt klart fordeler og ulemper med begge variantene, men det er jo tryggest å velge det man kan best.

Jeg shapet Bonus tidlig til å rygge rett bakover fra meg, og også til å rygge opp på noe. Dette var med tanke på feltene i agility og ikke en eneste tanke på avstanden. Når jeg så skulle begynne å shape inn dekk, så kom det noen ryggesteg først, deretter dekk. Ryggingen før dekken ble gradvis borte etterhvert som hun skjønte at det var dekk jeg var ute etter. Og dekk med låste framben var etablert. Denne er hun nå veldig god på, så vi jobber videre med de andre bevegelsene også nå.

I filmen under bruker jeg både en planke og pawpods for å bevisstgjøre henne enda mer på forlabbene og lære henne at de skal være låste i alle bevegelsene. Jeg varierer hva jeg bruker og noen ganger bruker jeg ingenting, på denne måten blir hun ikke avhengig av et spesielt hjelpemiddel og i og med at jeg også trener uten av og til så blir det lettere å fjerne hjelpen litt og litt etterhvert.

3 kommentarer om “Bonus trener avstand

  1. Takk for at du deler! Blir vanvittig heftig den bakoverdekken der!!! 😀 Stiiilig! 😀
    Ja takk til flere filmer!!! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.