Elite-Bonus!

IMG_1233.JPG

Nå er det et døgn siden vi fikk opprykket og det har enda ikke helt godt opp for meg, det er fortsatt litt uvirkelig.
Når vi var ferdig i ringen i går så trodde jeg at vi lå på ca 250 poeng (selv om jeg aldri følger med på poengene når jeg er i ringen) og følte at det begynte veldig bra, men at det raknet litt på slutten med for mange feil.

Gårsdagens stevne var en viktig erfaring for oss. Bonus var heit i ringen, til tross for at vi hadde varmet opp godt som vi pleier så opplevde jeg nå at hun var enda mer «på» enn på trening. Hun hadde mer fart og trøkk i øvelsene, det ser jeg spesielt godt på apportene. Både på treapport og metallapport pleier hun å dempe seg litt før opptaket og være veldig nøyaktig i opptaket, nå hadde hun større fart ut, dempet seg mindre og nappet opp apporten kjapt og perfekt uten å kløne det til. Veldig bra!

Fellessitt:
Dette har vært en stabilt god øvelse for oss (hun har hatt en dårlig opplevelse på dekken, som vi har jobbet måttet jobbe mye med å gjøre henne trygg på, men det har heldigvis ikke smittet over på sitten).
Karakter: 10

Fellesdekk:
Her har vi jobbet med flatdekk og påminnet om det på oppvarmingen, men i ringen misset hun den. Hun lå alikevel bra hele tiden og fikk en kjempefin erfaring her.
Oppsittet har vi slitt litt med her. Etter å ha ligget stille lenge er hun ofte veeeeldig klar for å jobbe og har flere ganger hoppet opp som et prosjektil, men i går var hun fin og samlet her.
Karakter: 10

Fri ved fot:
Hun tjuvstarter litt, men jobber ellers greit gjennom programmet, henger litt etter av og til og en litt stor bue i helt om. Vi har aldri fått bedre enn 8,5 på foten, så per nå er dette toppnivået hennes. Dette blir et prosjekt å ta tak i framover.
Karakter: 8,5

Sitt under marsj:
Grei fot, men setter seg litt sakte.
Her har jeg jobbet med en liten ekstra detalj også som var bra i går. Når jeg går bak henne så vil jeg at hun skal fortsette å se framover, ikke kikke etter meg. Litt pirk, men jeg synes det ser bedre ut om hun ikke snur seg etter meg, da kan hun også vri litt på kroppen, så enklere å holde på kriteriene om hun ser framover.
Hun kikker litt etter meg når jeg passerer henne, men slipper meg av syne til jeg kommer opp på siden av henne igjen.
Karakter: 8,5

Innkalling med dekk:
Denne er jeg veldig fornøyd med, hun kunne låst forbena bedre med en gang, men dette er alikevel det beste dekk-momentet jeg har sett av henne på stevne. Hun blir litt hoppete etter momentet og kunne løpt mer på og hatt en bedre innkomst til plass enn det hoppet.
Karakter: 9,5

Ruta:
Når vi stiller oss opp så ser jeg at hun er veldig klar, «se framover og finn ruta» kommandoen fungerer perfekt og hun viker ikke med blikket i det hele tatt.
Når jeg sender henne så ser jeg med en gang at hun har mer fart enn normalt, jeg velger derfor å kommandere «snu» litt tidligere enn jeg pleier (regner med at vi fikk litt trekk for det).
Hun er rimelig sikker på ruta, så jeg er ikke redd for at hun snur for tidlig, jeg stoler på at hun ikke snur før hun er i ruta. Det vi derimot har slitt litt med er at hun snur litt sent og havner for langt bak. Derfor prøver jeg å «safe» med å kommandere tidlig.
Det fungerer, hun ligger godt bak i ruta, men ikke utenfor. Dekker bra, men ikke helt låste ben, slik jeg liker det.
Hun ligger bra og følger med meg, men kunne hatt bedre fart på innkallingen.
Karakter: 9

Apport over hinder:
Hun sitter bra, stuper ut og plukker apporten perfekt, tar en ekstra liten bue (der var jeg veldig klar for å legge på en ekstra kommando for å «safe» hinderet, men ser at hun henter seg inn og klarer det selv.
Det kommer også litt tygg akkurat i innkomsten, noe vi ikke har på trening, så her må vi jobbe med å trene konkurranselikt for å få det fram på trening også så vi får tatt tak i dette.
Karakter: 8,5

Metallapport:
Hun sitter bra, fin fart, plukker apporten bra, men mister den akkurat i innkomsten.
Heldigvis har jeg is nok i magen her og venter til jeg får beskjed om å ta i mot, plukker den opp fra bakken, uten å flytte på bena. Hadde jeg bedt henne plukke den opp igjen så hadde vi fått mer poengtrekk, så det gjorde jeg ikke.
Karakter: 7

Neseprøve:
Denne jobbet vi med på fredag og på oppvarmingen. «Problemet» her har vært å få henne til å skru på hjernen tidlig nok og tenke og gjøre det vi har trent på, ikke bare løpe som en gal og glemme å tenke.
Vi får også en påminnelse om å trene mer med utlegger, dette er 2 gang vi får tjuvstart i denne øvelsen. Og i følge regelverket så kan vi ikke få høyere poeng enn 7 ved tjuvstart.
Vi har trent på at hun skal helt ut til høyre også søke seg bortover og plukke med en gang hun finner den riktige pinnen, uten å sjekke resten. Og det var så sinnsykt deilig å se at dette fungerte på stevne for første gang. Full fart ut, skrur på nesa og søker på første pinne, den er det ikke, søker på neste pinne og den er det, plukker den og kommer tilbake med en gang.
Og poengene her viser at dommeren synes at denne var like perfekt som jeg synes, om man ser bort ifra tjuvstarten.
Karakter: 7

Avstand:
Det begynner bra, men så blir hun opptatt av å kikke på hun som står  med tavla på skrå bak henne og blir veldig skjev og misser noen skifter på første kommando.
Karakter: 5,5

Helhet:
Dommeren sier av vi jobber veldig bra sammen, men at hun er litt heit til tider. Og jeg er helt enig!
Karakter: 9

Totalt: 264 poeng
1. Premiering
1. Plass

 

 

3 kommentarer om “Elite-Bonus!

 1. Jeg må si jeg er fryktelig imponert over den energien hennes!
  Det var veldig fint å se dere i ringen i går. Rett og slett lekker å se på syns jeg! Gratulerer så mye med opprykk, vell fortjent!

  1. Åååååååå.. Tusen takk!
   Det er fortsatt uvirkelig, så nå fikk jeg en perfekt påminnelse 🙂
   Hun er rett og slett en fantastisk arbeidsmaskin og det virker som om energien ikke tar slutt!
   Og tusen takk, vi har jobbet hardt, så det var deilig å ta opprykket også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.