Ferie og treningsleir – all in one!

Nå sitter jeg på båten hjem fra Danmark (desverre). Jeg har hatt en veldig fin ferie, slappet av, spist god mat og ikke minst trent hund og diskutert hundetrening!

Man kan trene mye på egenhånd, men det er også viktig med gode treningsvenner. Noen som forstår hva man ønsker å oppnå og hvordan man tenker for å komme seg til målet.
Når jeg benytter meg av en hjelper i treningen, som her når Cobra skal trene tilgjengelighet, så er det viktig for meg å avtale hva vi skal gjøre på forhånd og også avtale hva som skal gjøres om det blir for vanskelig for henne.

Cobra har aldri trent på tilgjengelighet før, men nå når vi hadde Dina tilgjengelig så benyttet vi sjansen. Dette er Cobra sin tredje økt og hun skjønner hva vi ønsker selv om hun synes det er litt ekkelt av og til.
Jeg velger også å ha Cobra i utgangsstilling mellom bena, som er hennes startposisjon i agility. Grunnen til det er at hun ikke kan utgangsstilling på venstre side godt nok til at jeg vil blande inn det enda og at hun er mye tryggere på utgangsstilling mellom bena.

Her er det også åpenbart at økten ble for lang for Cobra og det sier hun også fra om. 1,5 min treningsøkt høres kansje ikke så lenge ut, men det hadde åpenbart vært nok for henne i denne situasjonen med både innlæring og forstyrrelser samtidig.

27 mars starter jeg opp onlinekurset Fri ved fot. Det er en skikkelig nerdereise i hele 3 mnd hvor vi jobber med alle momentene innen øvelsen fri ved fot.
Fri ved fot er ikke bare én øvelse, men går igjen i alle øvelsene, i transportene mellom øvelsene og på vei inn og ut av ringen. Det er riktignok ikke et krav at hunden skal gå fri ved fot mellom øvelsene eller inn og ut av ringen, men har man en god fri ved fot og hunden oppsøker denne posisjonen selv og man bare kan stole på at hunden er der hele veien så er det også veldig behagelig for fører. Det gir også et positivt inntrykk til helhetskarakteren.

Både Cobra og Bonus skal også delta på kurset. Cobra vil jobbe med innlæringen av fri ved fot og Bonus vil jobbe med å forbedre sin fri ved fot og justere posisjonen i utgangsstilling litt lenger bakover. Her er det altså mulig å få et enda større innblikk i treningen jeg gjør med dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.