Justering av startposisjon til agility gir meg også fordeler i treningen av fri ved fot!

Cobra har startposisjon mellom bena til agility. Når jeg begynte å lære det inn så ville jeg ha henne midt mellom bena mine, men etterhvert har posisjonen havnet lenger og lenger frem. Jeg har ikke gjort noe med det tidligere ettersom det egentlig ikke spiller noen rolle og jeg har kunnet tilpasse som jeg vil. F eks om hun setter seg skjevt så kan jeg justere henne med en nesedytt i hånda som jeg plasserer over hodet hennes.


Jeg har en stund tenkt på at jeg burde gjøre noe med den startposisjonen, ettersom jeg ikke er fornøyd med den og siden vi nå ikke har noen treningsmuligheter (ingen lokaler og fortsatt veldig mye snø ute) så begynte jeg like gjerne å lære henne å rygge mellom bena mine i dag. Tidligere har hun lært å gå fremover etter å ha inntatt posisjon mellom bena mine, så dette er bare et lite tillegg til hva hun allerede kan og den siste biten som gjenstår for å kunne pirke ferdig startposisjonen der jeg virkelig ønsker den.
Det tok ikke lang tid før Cobra skjønte hva jeg ønsket av henne og hun begynte å bevege seg litt og litt mer bakover.

Hovedtanken bak dette er som sagt til startposisjonen i agility, men det hjelper jo også på bakpartskontrollen. Fra før av kan hun rygge vekk fra meg så her gjaldt det bare å overføre det hun allerede kunne til å ha meg i en annen posisjon, mens hun fortsatt skulle gjøre det samme. En annen fordel jeg får av å lære inn dette nå er at hun trener på å rygge sammen med meg, rygge samme antall steg som meg og følge min bevegelse også bakover. Det er utvilsomt en fordel når hun skal lære seg å rygge i fri ved fot. Her kan jeg surre og røre så mye jeg vil uten at det gjør noe og når jeg er fornøyd så kan jeg overføre det til siden og inn i fri ved fot.

De gangene jeg ikke trener med speil er jeg glad for at jeg filmer (jeg filmer nesten all trening), da får jeg sett fra en annen vinkel i etterkant og ser at jeg ikke burde klikket når hun er på vei ned i sitt. Det får jeg ikke gjort noe med, men jeg kan hvertfall være mer oppmerksom på det til neste økt, i tillegg til at jeg selvfølgelig burde ha speil da også.

Hvis du har lyst til å nerde deg mer ned i fri ved fot og pirke frem den perfekte posisjonen eller starte innlæringen av fri ved fot så har fri ved fot – online oppstart 27 mars.
Kurset passer alle nivåer og det er ingen aldersgrense. Alle oppgavene er tilgjengelige fra start og du kan begynne å jobbe med akkurat det DU ønsker!
Mer informasjon og påmeldingsskjema finner du her: Fri ved fot – online

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.