Fokus på slalom

De siste 3 dagene har vi jobbet mye med slalomen. Jeg har slalom hjemme og tidligere har vi brukt pinner til å stikke i bakken, men jeg har nå kjøpt en ordentlig slalom. Når jeg først skulle bruke så mye penger på en slalom så valgte jeg å spesialbestille den i 6 deler, det gjør det jo enklere med 2×2 oppsettet som jeg bruker til innlæring av slalomen og i tillegg er den mye lettere å få med seg i bilen når jeg farter rundt.

Når jeg lærte inn slalom på Ruby kunne jeg ingenting om dette fra før og brukte den metoden instruktørene lærte meg, dvs å lokke med godbit hele veien på en 12 pinners slalom. Det funker jo det, men det tar lang tid, man må huske å trene på begge sider, noe de fleste glemmer, lærer inn en side og får dermed større problemer når de skal begynne med den andre siden.
Når jeg skulle lære inn slalomen på Lexie så prøvde jeg å gjøre det på samme måte, men det funket veldig dårlig, hun er kjapp og ønsker å jobbe og det skal gå fort i hennes verden. Så for å slippe unødvendig mye frustrasjon i mitt hodet kikket jeg etter andre metoder. Jeg kikket på allé-slalom, men for Lexie ville nok det vært en dårlig løsning, jeg prøvde aldri denne metoden, men for henne å løpe gjennom en allé som blir smalere og smalere tror jeg det også ville blitt mye feiling og frustrasjon.
Jeg prøvde litt halvhjertet med bøyler også, men Lexie skjønte ingenting av det og var veldig opptatt av bøylene og hoppet over de hele tiden.
Det var først når Birgitte tipset meg om 2×2 metoden til Susan Garrett at jeg virkelig følte at dette var metoden for oss. Og jeg hadde rett, gikk til innkjøp av dvd’en til Susan Garrett og fikk hjelp av Birgitte på treningene i tillegg.
Derfor var det ingen tvil om hvilken metode jeg skulle bruke på Bonus. Jeg har trent litt innganger med 2 pinner tidligere, men det er en stund siden. Denne helgen tok vi virkelig tak i slalomen og målet var at Bonus skulle kunne 4 pinners slalom i løpet av et par uker.

Filmen er fra søndagens økter, vi nærmer oss 4 pinners slalom, men er et lite stykke igjen fortsatt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.