Fremgang med slalomen

På mandag fikk jeg ikke filmet noe av treningen, men vi fikk til noen gode økter på slalomen og fikk satt den sammen til 4 pinner på rett linje etterhvert.

I går fikk vi derimot filmet endel igjen.
Vi begynte der vi slapp på mandag, med 4 pinner på rett linje.

Deretter satte vi opp 2x 4 pinners slalom etter hverandre med litt mellomrom og kjører de noen ganger hver for seg og belønner etter hver firer.

Så var målet at hun skulle ta begge 4 pinners slalomene før belønning, kun ved hjelp av slalom-kommando i mellomrommet.

Vi fortsatte der vi slapp på forrige økt og kjørte et par repetisjoner, deretter flytter jeg slalomene litt nærmere hverandre.

Denne metoden handler om å la hunden prøve og feile. Gjør hunden riktig får den belønning, gjør den feil får den ingen belønning. Derfor prøvde jeg nå å sette disse 2 delene sammen til en 8 pinners slalom, og det gikk bra, det blir jo litt feil her og der, men for det meste riktig!

Det som er av film er også det vi har trent på slalomen, vi har ikke trent mye, det er 1 dag med 4 økter, fordelt over hele dagen og øktene er på 2-4 min hver, ellers er det stort sett 1-2 økter daglig men jeg holder øktene på 2-4 minutter.
Selv om jeg har en hund som både kan og vil jobbe mye så er det ingen vits i å kjøre på med for mye heller. Når de må tenke og finne ut av ting selv så blir det fortere sliten i hodet enn i kroppen, så det er viktig at de får tid til å hvile også. Om de er slitne i hodet, men bare fortsetter så blir det ofte mye feiling og det er ingen tjent med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.