Låste frambein vs låste bakbein i avstandskommandering del 3

Jeg har fått inn flere spørsmål ang avstandskommanderingen og deler mine tanker om dem. Hva er mest populært nå for tiden? Hva er tyngst for hunden? Hunden min er for treg for låste frambein.. 

Hva er mest populært nå for tiden?
Tidligere hadde veldig mange låste bakbein, men gjennom de siste årene har det kommet flere og flere med låste frambein.
Når jeg lærte det inn på Bonus var det ikke mange som hadde låste frambein og da fikk jeg faktisk spørsmål om det var tillatt i konkurranse. Det står jo ingen steder at man må ha låste bein i det hele tatt. Hunden skal være på samme sted i alle skiftene og det synes jeg er enklere å forklare når man jobber med låste ben.

Jeg har hørt ting som at det skal være mye tyngre for en hund å gjøre skiftene i avstand med låste frembein. Man kan jo bare prøve de forskjellige bevegelsene selv er visstnok et argument.. Jeg synes ikke det er sammenlignbart. Vi går på våre bakben og bruker våre frambein på en helt annen måte. Hundene derimot går på fire ben og naturlig med mer vekt på frambeina enn bakbeina. Bakbeina derimot har de ofte ikke så god kontroll på og er noe man ofte må jobbe litt med for å lære de god bakpartskontroll.

Hunden min er for treg for låste frambein..
Jeg må helt ærlig si at jeg ikke skjønner hvorfor det er et argument.. Om hunden er rask eller ikke tror jeg ikke har noe betydning for valg av frambein eller bakbein.

Man må bruke planke/target for å lære hunden låste frambein.
Nei! Det er fullt mulig å lære hunden låste frambein uten bruk av hjelpemidler.
Det er ingenting magisk med en planke som gjør at hunden holder bena stille oppå den. Uansett om man bruker planke eller ikke så må hunden lære å holde bena til underlaget. Skal man bruke planke så må man først lære inn at hunden skal låse bena på planken for så å avlære planken. Derfor synes jeg det er enklere å lære inn at hunden skal låse bena til underlaget, uten omveien via planken.

Hva lurer du på om avstandskommanderingen og låste frambein vs låste bakbein?

Har du lyst til å begynne lære inn eller forbedre avstandskommandering med din hund?
Da er mitt helt nye bakpartskontroll-kurs et bra sted å starte. Enten man vil jobbe med låste frambein, låste bakbein eller ikke helt vet enda så trenger hunden blant annet god bakpartskontroll for å kunne utføre skiftene på en bra måte. Den trenger også god styrke, stabilitet og kjernemuskulatur og det inngår selvfølgelig også i dette kurset. Nysgjerrig? Mer informasjon og påmelding finner du her 👇
Bakpartskontroll – fra babysteps til perfeksjon

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.