Låste frambein vs låste bakbein i avstandskommandering.

Låste bakbein vs låste frambein er noe jeg ofte får spørsmål om og som jeg leser om i sosiale medier. Hvorfor velger noen det ene fremfor det andre? Hva er best? 
Hva foretrekker dommerne? 

Jeg skal forsøke å komme med noen av mine tanker, men hva gjelder hva dommerne liker så er det noe man må spørre hver enkelt dommer, det kan ikke jeg mene noe om.

Hvorfor velger noen det ene fremfor det andre?
Jeg kan bare svare for min del. Jeg lærte Bonus tidlig å rygge så når jeg skulle shape inn dekk kom det først noen steg bakover også en dekk bakover. Jeg hadde ingen idé om hva jeg skulle velge, så da valgte jeg å benytte meg av det og jobbe videre med bevegelsene derfra.
Med Cobra begynte jeg å lære inn begge deler, men fokuserte mest på låste frambein. Det var det jeg hadde erfaring med, men var ikke helt fornøyd, så ville lære inn med Cobra også, på en annen måte og gjøre de enda bedre enn Bonus sine og det har jeg fått til også!
Med Python har jeg valgt låste bakbein. Hun har også jobbet litt med begge deler, men har valgt bakbein fordi jeg ville prøve å trene det også til den samme konkurranseperfeksjonen som jeg har med Cobra.

Nå har Cobra også begynt å jobbe med låste bakbein igjen, her fra første økt i mai.

Hva er best?
Det kommer vel an på hva man mener med best.. Nå er jeg ikke ferdig med Python sin innlæring og Cobra har igjen litt finpuss, men jeg synes det er enklere å forklare hunden kriteriet med låste ben når de har låste foran, men det er jo bare min mening.

Hva er dine spørsmål til dette temaet? Eller har du møtt noen påstander du gjerne vil høre tanker om? Fyr løs!

Har du lyst til å begynne lære inn eller forbedre avstandskommandering med din hund? Da er mitt helt nye bakpartskontroll-kurs et bra sted å starte. Enten man vil jobbe med låste frambein, låste bakbein eller ikke helt vet enda så trenger hunden blant annet god bakpartskontroll for å kunne utføre skiftene på en bra måte. Den trenger også god styrke, stabilitet og kjernemuskulatur og det inngår selvfølgelig også i dette kurset. Nysgjerrig? Mer informasjon og påmelding finner du her 👇
Bakpartskontroll – fra babysteps til perfeksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.