Oppsummering av #scentdiscriminationchallenge

Februar er over og det er på tide med en liten oppsummering av #scentdiscriminationchallenge

Jeg kan jo begynne med å takke Bergljot, det var hun som spurte om jeg ikke ville ta en økt med neseprøve med Valpefaen og det som startet det hele. Økten ble desverre ikke filmet, jeg tenkte at det ikke var noe vits, hun kan jo ingenting og dette er helt nytt, men hun overrasket veldig og sørget for en økt dagen etter også som vi filmet og derfra kom også idéen om en challenge med neseprøven.
Jeg hadde jo aldri trent så mye på det i løpet av en mnd om det ikke var for challengen, da hadde jeg jobbet mer med andre ting også, men nå fikk dette lov til å ta mye plass.

Vi har for det meste jobbet veldig systematisk hele tiden, men på onsdag måtte jeg bare teste litt og gi henne en skikkelig challenge.
Hun har jobbet med inntil 10 pinner tidligere og ikke latt seg stresse av at antallet pinner økte eller at hun ikke fant den med en gang, men nå tømte jeg en hel sekk med pinner. I tillegg var det bare andre gang hun trente dette ute og første gang hun trente med lukt fra en annen person på pinnene.
Hun ble nok litt forvirret av at vi hadde gått endel spor de siste dagene og hun har gått både mine og Dina sine spor. Her hadde jeg lagt ut pinnene og Dina hadde også gått der og tatt på alle pinnene. Jeg må heller ikke glemme at hun er ung, hun blir 8 mnd i morgen og dette er veldig mye vanskeligere enn det hun har gjort til nå. Hun kommer seg jo på rett spor også og gjør veldig mye bra her!

Jeg må ikke glemme at hun startet her 1 februar

Og 27 februar klarer hun dette!

Alle øktene finner du ved å søke på #scentdiscriminationchallenge på youtube, i tillegg er det klipp på hundegalskap på facebook og wilddawgs på instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.