Posisjonspirking med Lexie

Nå for tiden er hovedfokus med Lexie å gjøre våre dårligste øvelser til våre beste. Lexie er veldig god i øvelser hvor hun kan løpe styggfort og i tillegg gjøre noe gøy, som ruta og apport.

Våre dårligste øvelser er fellesdekk og fri ved fot. I fellesdekken kan hun noen ganger glemme oppgaven litt og på fri ved fot vil hun gjerne veldig mye mer, girer seg opp, trekker for langt fram og det kan også komme litt lyd i frustrasjon.

Vi har begynt å jobbe med selve plasseringen i fot, slik at hun må jobbe seg inn i riktig posisjon. Til å begynne med skjønte hun ikke hva jeg mente og «plass» for henne var bare på siden der et sted. Derfor begynte jeg å hjelpe henne med å klappe hånden min på låret i tillegg til å si «plass» for deretter å kjapt fjerne denne hjelpen. Den eneste hjelpen hun får nå er at jeg fortsetter å kommandere «plass» når hun ikke er i rett posisjon og får belønning når hun er i rett posisjon.

Oppgaven er jo litt vanskeligere enn normalt når vi trener hjemme pga det glatte gulvet, men tenker at det bare er en fordel å trene på og gjør henne enda mer bevisst på posisjonen i tillegg til at hun må bruke litt mer muskler for å holde posisjonen. Jeg vil jo ikke at hun bare skal «sitte der» men at hun faktisk skal konsentrere seg om oppgaven, på samme måte som i felles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.