Ruby i fokus!

 

Ruby er hellig overbevist om at hun aldri har fått mat i hele sitt liv, så å trene selvkontroll med matbelønning er en stor utfordring for henne.

Hun begynner å bli ganske flink her hjemme, men har fortsatt endel å gå på når vi kommer på nye steder. Å bruke nye belønninger er også ofte ekstra vanskelig når hun ikke helt vet hva som kommer.

Vi fikk denne posen fra Drammen Hundepark og de var geniale å bruke, det var litt store kuler slik at selv en glupsk retriever måtte tygge litt på de, i tillegg synes de godt om de ligger på bakken og er lette å fange i lufta når jeg kaster til henne. Jeg måtte lære henne å ta imot av praktiske grunner, glupsk retriever med skarpe tenner, kalde vintre og frosne fingre er ingen behagelig kombo. Også er det jo greit at hun kan ta imot slik at godbitene ikke lander på bakken så hun får en unnskyldning til å begynne å snuse rundt også 🙂

20140410-095128.jpgVi fikk også en tube med leverpostei til hund, veldig kjekk å bruke for å belønne i posisjon og når hun bare får en smakebit før man tar den vekk så holdes fokus fortsatt på meg. Også er det veldig kjekt å ha en belønning som ikke griser så mye, men som alikevel er saftig og smakfull.

20140410-095204.jpg

Jeg brukte denne både til å belønne i utgangsstilling, men også til å belønne i posisjon når hun sitter bamse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.