Vil du vite hvordan jeg lærte inn apport dirigering?

Apport dirigering er en sammensatt øvelse med mange momenter. Jeg har ikke lært inn apport dirigering før, så jeg visste ikke helt hvordan jeg ville lære den inn, men jeg visste at jeg ikke bare ville begynne å vise henne med armene, jeg ville at hun skulle kunne kommandoene og ikke være avhengig av hjelp i form av tegn med armene.

Etterhvert begynte jeg også å tenke på om jeg kunne hjelpe henne enda mer, med lovlige dobbeltkommandoer, så det ikke går ut over poengene. Mye pga vm og endel hunder som gikk feil, der var apport dirigering og ruta rett etter hverandre og kan ha vært med på å forvirre hunden litt i tillegg til mye støy i hallen, så det er ikke sikkert de hørte kommandoene så godt heller.

Dette fikk meg til å komme opp med en plan for hvordan hun kan få beskjed, allerede ved meg om hvilken apport hun skal ta etter kjeglen.

I neste nummer av Canis har jeg skrevet en artikkel om hvordan jeg har lært inn apport dirigering. Du får hele oppskriften og i tillegg en film som viser de forskjellige trinnene fra start til ferdig øvelse.

Ved å lære inn to forskjellige signaler for å løpe til kjeglen, vet hunden allerede i det den forlater fører hvilken apport den skal velge. 

Les hele artikkelen om denne innlæringsmetoden i Canis nr. 6! Hvis du ikke allerede er abonnent må du bestille innen 19. november for å få bladet i postkassen.

Bestill abonnement på hundetidsskriftet Canis her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.