Hvordan bygge en stabil konkurransehund?

Et godt forarbeid med grunnferdigheter betaler seg og bygger et stabilt fundament for konkurransehunden. 

Denne filmen har jeg postet tidligere, men den er så bra og så riktig at den er verdt en reprise!

Skal du bli best, må du gidde å gjøre den kjipe jobben!
Jeg vet enda ikke hva «den kjipe jobben» er for meg innen hundetrening. Jeg sitter gjerne å piller og pirker på grunnferdigheter like mye som jeg liker å jobbe med konkurranseøvelser og kjeding til hele program. Grunnferdighetene er det som avgjør om man har en bra øvelse eller ikke. Når man har jobbet bra med grunnferdighetene for senere å komme opp i problemer så er det enkelt å identifisere problemet til riktig grunnferdighet, plukke de fra hverandre, jobbe med grunnferdigheten for seg for så å kjede det hele sammen til øvelsen igjen.

Bonus har jobbet mye med grunnferdigheter i sommer og har nå begynt å kjede sammen f eks avstandskommanderingen. Her baklengskjeder vi skiftene og har satt opp skiftet «res» som er dekk til stå, som siste skifte fordi det har vært det svake punktet. Når dette er siste skiftet i baklengskjedingen får vi belønnet det mange ganger og jobbet effektivt med det. Hun bygger opp en større forventning til det skiftet som tidligere har vært det vanskeligste og kansje også har gitt henne litt dårlig selvtillit.

Vil du legge et skikkelig grunnlag for valp, unghund eller voksen hund rettet mot lydighetsprogrammer? Pirke på detaljer og forbedre grunnferdighetene hos en allerede konkurrerende hund?
På dette kurset kan du jobbe med de grunnferdighetene du trenger for å få en stabil konkurranseøvelse i lydighetsprogrammene i flere grener som konkurranselydighet, rally-lydighet, ipo, bruks og dch.

Kurset har 23 forskjellige temaer og hele 96 forskjellige oppgaver og 4 bonus-oppgaver.
Kurset starter 1 september og varer i hele 3 mnd så det er god tid til å jobbe med alle oppgavene.

Som deltager kan du sende inn og få tilbakemelding på ubegrenset antall filmer.
Som observatør får du også tilgang til alle oppgavene og kan stille generelle spørsmål til oppgavene, men ikke få tilbakemelding på egen trening, da det er vanskelig å gi tilbakemelding på noe jeg ikke har sett.

Oppgavene i kurset presenteres både med film, tekst og bilder.
Alle oppgavene er tilgjengelige fra start slik at man kan begynne å jobbe med akkurat det man selv ønsker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.