Privattime, sykkeltur og podcast

I dag har vi hatt privattime her, det var en veldig hyggelig time med ei jente som valgte å komme helt fra Oslo for å ha time her. Pga lang vei så valgte hun å ha to timer i samme slengen og trene med begge hundene sine.
Grunnen til at jeg har kurs, privattimer og onlinekurs er at det gir meg så utrolig mye motivasjon til egen trening og jeg gleder meg enda mer til å planlegge øktene og trene med hundene mine.
I dag har de ikke fått trene så mye på hverken lydighet eller agility, bortsett fra noen små demonstrasjoner. Derimot har Bonus fått være med læremester Kuling på sykkeltur for første gang. Vi testet litt i går, men det var bare noen hundre meter så det teller ikke helt. I dag hadde jeg tenkt å utforske området litt (det er vel på tide nå..). Jeg har tidligere blitt tipset om en grusvei ikke så langt herfra som jeg bare kan følge innover så ville jeg komme til et vann. Jeg visste derimot ikke hvor langt det var til vannet og tenkte ikke på å sjekke ut det før vi dro.
I begynnelsen ville Kuling gjerne markere litt og Bonus ville snuse i veikanten, men når jeg fikk de litt foran meg så gikk det bedre med en gang. På vei innover passerte vi både noen ungjenter på hester som også hadde med seg to løse hannhunder som kom bort til oss. Bonus er ikke så glad i hunder hun ikke kjenner og Kuling er ikke noe glad i hannhunder, men det gikk utrolig nok helt fint. Bonus har også løpetid og begynte å legge på halen til Kuling i dag, så hun er på vei inn i høyløp.

Bonus skjønte etterhvert mer og mer av hva hun skulle gjøre, takket være Kuling som er flink og viser vei. Etterhvert ble den største utfordringen å få henne til å fortsette å løpe selv om hun hørte vann. Jeg regnet med at hun var både sliten og tørst, så vi stoppet så de fikk drikke og bade litt i en bekk.

Når vi kom frem til Klostervannet så var det selvfølgelig bading der også. Bonus vil alltid hoppe først i vannet, så for at Kuling også skulle få badet måtte jeg kaste en pinne til hver av de, i hver sin retning også må jeg passe på at Bonus ikke får stjele Kuling sin pinne.

På vei ned igjen viser Bonus at hun skjønner hva hun skal og justerer tempoet selv for å holde følge med Kuling. Flaks at han er dreven på dette så vi kan utnytte han til å lære opp mine hunder.

Når vi kom hjem igjen ble det en velfortjent dusj med hageslangen på gjengen. Cobra hadde vært alene hjemme og fikk selvfølgelig være med nå. Det er gøy å se på de to som elsker å leke med vannet og hvor overrasket Cobra blir når vannet plutselig forsvinner og kommer tilbake igjen, takk Bonus. Men det er enda mer gøy å se på han smartingen med jollyball i bakgrunnen.

Bonus skal få hviledag i morgen, turen ble mye lenger enn jeg hadde tenkt, så det trenger hun nok ettersom hun ikke er vandt til dette.
Skjermbilde 2017-08-08 kl. 19.49.00
Nå skal vi nyte kvelden og høre på denne podcasten med Hannah Branigan og Fanny Gott. 
Skjermbilde 2017-08-08 kl. 19.52.30

2 kommentarer om “Privattime, sykkeltur og podcast

 1. Hei, så gøy med filmer:)
  Noen spørsmål:
  Hvem er kuling????
  Fungerer selen til Bonus bra? og hvor har du kjøpt den? sliter med å finne gode seler til Prima.
  De to søstrene er så like:)

  1. Kuling er hunden til ei venninne, han er her noen uker fordi han liker ferie med jentene mine mye bedre enn ferie på seilbåt.
   Vi var innom huset til Kuling i går og stjal med oss strikken, sele til både Kuling og Bonus og fikk sydd en hanefot ettersom vi ikke fant det i farta. Jeg aner ikke hvordan merke det er på selene eller hvor de er kjøpt. Jeg tror kansje den Bonus har på seg er noe Ingerid (Kulings eier) har sydd selv. Jeg synes den Kuling har er best, den passer til begge to så jeg planlegger å få sydd en egen sele til Bonus og da kopiere den Kuling har.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.